© bOnK: 30-10-98

Haze kweken.
Introductie.

Waarom een cursus?
Omdat ik vond én vind dat als er al informatie over het kweken van wiet te vinden is, deze informatie altijd over skunk gaat. Ook vind ik dat er te moeilijk over kweken op zich gedaan wordt. Het schijnt niet meer te kunnen zonder allerlei hightech apparatuur, terwijl het eigenlijk zo gemakkelijk is (vind ik ;-).
De beste resultaten worden nog steeds gehaald door mensen die met een simpel gietertje aan de gang zijn. Het dwingt je tot extra aandacht en Haze houdt van aandacht!

Wat kun je in deze cursus verwachten?
Ik ga er maar een beetje vanuit dat je niet te veel ervaring hebt met het kweken van wiet.
Door mijn werk als growshophouder kom ik nogal eens in aanraking met vragen van beginners. (*) De antwoorden op die vragen probeer ik zoveel mogelijk in mijn verhaal te verwerken.
Hoewel ik dus een voorstander ben van het k.i.s.s. principe (Keep It Stupid Simple), ga ik soms wat dieper op bepaalde zaken in. Mocht je hier niet te veel van snappen, sla het dan gerust over. Bedenk dat het woord wiet afkomstig is van het engelse woord 'weed', hetgeen onkruid betekent. Ik stel wel eens dat het meer moeite kost om ze kapot te krijgen, dan om ze in leven te houden!
Uiteraard geeft een beetje extra aandacht een véél beter resultaat, vandaar deze cursus.

Voor wie is deze cursus bedoeld?
Voor de beginnende kweker.
Voor de gevorderde kweker die overstapt op Haze of een andere langbloeier.
Voor iedereen die vindt dat hij/zij nooit te (eigen)wijs is om er wat bij te leren.

Wat is Haze?
Haze is een Sativa-Indica kruising, die (minstens) drie maanden bloeit. Daar staat dan tegenover dat ze bijna geen groei nodig heeft, stekjes kunnen na aankoop vrijwel gelijk onder 12 uur licht/12 uur donker.
Het is een nogal wilde soort en de planten kunnen nogal groot worden. Als gevolg daarvan heb je er maar weinig per lamp nodig. Vier planten onder een 400 Watt lamp is genoeg om mee te beginnen, en in de praktijk kunnen er hiervan gerust een paar afvallen.

Hoe volg ik deze cursus?
Stort 500, - euro op mijn girorekening... :-)
Boven en onder op elke pagina kun je klikken naar de vorige pagina, de volgende pagina, de Inhoudsopgave, en de index. De Inhoudsopgave is misschien een goed punt om een 'zoektocht' te beginnen. Ik probeer de boel zoveel mogelijk op rubrieken in te delen, maar ik heb gemerkt dat sommigen een heel andere logica hebben dan ik. Misschien moet je dus even zoeken.
Ben je de weg kwijt klik dan op Home, deze link brengt je terug op mijn openingspagina.

Is de cursus al af?
Ben je gek? Ik leer nog elke dag bij, ondanks dat ik Haze al meer als 10 jaar ken.
Verder is het zo dat ik simpelweg niet de tijd heb om heel de dag achter mijn computertje te zitten typen. Zo af en toe moet ik IRL (In Real Life) om mijn schoorsteen aan het roken te houden.

Wat zijn de toekomstplannen?

  1. Op dit moment (okt. '98) is een gedeelte van de cursus klaar. Een gedeelte moet nog worden aangepast en omgezet voor internet, en een gedeelte moet nog worden geschreven.
  2. Een fotoreportage van het begin tot het eind.
  3. Meer tips voor gevorderden.

 


Terug

Ik heb van 1997 - 1999 een growshop gehad en heb toen deze site gemaakt ...
De shop is al jaren gesloten en tegenwoordig doe ik webdesign. Omdat dit mijn eerste serieuze site was laat ik hem staan.


Startpagina:http://www.wietmeneer.nl/
© 1998-2007 bOnK